Wednesday, March 20th, 2019

Çanakkale Zaferi, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı


19 Mart Salı akşamı, Amerika Diyanet Merkezi çok önemli ve anlamlı bir etkinliğe evsahipliği yaptı. Çanakkale Zaferi, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı gerçekleşti.

Maryland eyaletinin Lanham şehrinde bulunan, muhteşem camisi ve sosyal tesisleriyle cazibe merkezi olan Amerika Diyanet Merkezi’nde (DCA) gerçekleşen bu önemli etkinlik, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı sayın Dr. Ekrem Keleş beyefendinin katılımı ile taçlandı.

İstiklal Marşı ve saygı töreniyle başlayan bu muhteşem programı, DCA gençlerinden Selva Özer ve Nebil Ahmet Özer sundu.

DCA imamlarından Ali Tos’un Kur’an Tilaveti okuması ile şehitler rahmetle anıldı. Programda İstiklal Marşı’nın 10 kıtası , iki sevimli kızkardeş Esma Betül (5 yaş) ve Şeyma İpek Kahraman (3 yaş) tarafından seslendirildi. Katılımcılar 10 kıtanın sonunda İstiklal Marşı’nı çoşku ve içtenlikle ezbere okuyan bu iki küçük kızı ayakta alkışladı.

Daha sonra Diyanet Amerika Merkezi’nin Pazar Dil Tarih Okulu’nda okuyan kız çocuklarından oluşan korusu ile ilahi ve erkek çocukları ile salavatlar seslendirildi. Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın yazılma sürecini anlatan sinevizyonu konuklar ilgiyle izledi.

Amerika Diyanet Merkezi Başkanı, Sayın Fatih Kanca açılış konuşmasını gerçekleştirdi ve kürsüyü Çanakkale Zaferi, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili konuşması için Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş’e bıraktı.

Sayın Ekrem Keleş, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ve tarihin akışı üzerinde Türk Ulusu için belirleyici bir rol oynamıştır açıklamasıyla deniz zaferinin önemine vurgu yaptı. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un ömür boyu rahmetle hatırlandığını ve milli şairimizin’ Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözünün önemine değindi.

Programa Vaşington Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Salih Çelik Bey ve bazı elçilik görevlileri ile çok sayıda vatandaş ailece katıldı.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *