Saturday, October 14th, 2017

Cuma Gecesi Etkinlikleri Başladı


TURKISH

Amerika Diyanet Merkezi’nde her cuma düzenlenecek olan 3-6, 7-12, 13-18 yaş ve yetişkinlere özel programlar serisi 13 Ekim 2017 Cuma Günü başladı.

Külliyemiz cuma akşamları, Türk ailelere yönelik programlarıyla ailelerin her yaşta bireyleri için buluşma merkezi haline gelmeye başladı. Yeni planlama ile her yaş gurubu için programlar özenle hazırlandı. Yoğun bir çalışma haftasının bitimi ile dinlenmeye sohbet etmeye duyulan ihtiyaç dikkate alınarak hazırlanan aktivitelerle, Türk ailelerin bir araya gelmesi, aralarındaki birlik beraberlik duygularının pekişmesi, Amerikaya yeni gelen ailelere destek olunması ve çocuklarımızın Türkçelerini kullanacakları ve ilerletecekleri ortam oluşturulması amaçlanıyor.

3-6 yaş grubu çocuklar Çocuk Kulubünde dini ve ahlaki değerlerimizi, yaşlarına uygun hikaye ve oyunlarla ögrenirken, birlikte keyifli vakit geçirebiliyorlar.

7-12 yaş grubu erkek çocukların oluşturduğu “Aslanlar Kulubü”, dini bilgilerle beraber, Peygamber Efendimizi ve O’nun ashabından örnek şahsiyetlerin hayatlarını öğrendikleri ve güvenli bir ortamda arkadaşlıklarını geliştirebildikleri, çeşitli sportif aktiviteler yapma fırsatı buluyorlar.

7-12 yaş kız çocuklarından oluşan “Küçük Hanımlar Kulubü”nde KAGEM DCA’de toplanan kız çocuklarımız, değerlerimizle, kültürümüzle beraber dini ve ilmihal bilgilerini geliştirmekte aynı zamanda da farklı aktivitelerle el becerileri kazanıyor.

13-18 yaş erkek çocuklardan oluşan “Gençler Kulubü” müslümanın şahsiyeti ve dünya meselelerine bakışı, örnek müslüman şahsiyetleri gibi konular hakkında yapılan sunumlar ve tartışma ortamlarında kendilerini geliştirme fırsatıyla beraber; futbol, basketbol, yüzme, satranç, masa tenisi vb faaliyetler ile cuma akşamlarını keyifli geçiriyorlar.

Çocuklarımız ve gençlerimiz alanında uzman kişilerle keyifli vakit geçirirken, yetişkin erkek ve kadınlar ise özel sohbet programlarımızda da dini- sosyal-kültürel alanlarda bilgi sahibi olmaktadır.

 


The series of special programs for 3-6, 7-12, 13-18 years-old and adults, scheduled to be held every Friday at the Diyanet Center of America, began Friday, October 13, 2017.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *