Tuesday, June 13th, 2017

Sahur Buluşması ve Komşularla İftar


Diyanet Amerika Merkezi geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de Ramazan Ayı etkinlikleri çerçevesinde pek çok programa ev sahipliği yapmaktadır. Yediden yetmişe her kesime hitap eden aktiviteler büyük bir ilgiyle takip edilmekte, coşkuyla icra edilmektedir.

Programlara sadece Müslümanlar değil, bölgede yaşayan diğer din mensubu komşular da davet edilmektedir. Bu bağlamda 6 Haziran günü külliye çevresindeki tüm evler iftar programına davet edilmiş ve birlikte yaşamın zenginliği bir kez daha tecrübe edilmiştir.

4 Haziran 2017 Pazar gecesi de Maryland-Virginia ve Washington D.C. çevresinde yaşayan Türk aileler hep birlikte sahur yaparak Ramazan gecesinin bereketinden ve muhabbetinden istifade etmiştir. Yaklaşık 30 ailenin katılımıyla gerçekleştirilen sahur programı birlik, beraberlik ve muhabbet içerisinde gerçekleşmiştir. Aileler sahur yemeğinin ardından camiye geçerek mukabele dinlemiş ve sabah namazla akabinde külliyeden ayrılmıştır. 17 Haziran 2017 Pazar gecesi ikincisinin yapılacağı sahur programına bölgede yaşayan tüm Türk aileler davetlidir.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *