Saturday, April 29th, 2017

New York’da Kutlu Dogum Programi Duzenlendi


Diyanet Isleri Baskanligi’nin bu yil “Hz. Peygamber ve Guven Toplumu” ana temasiyla gerceklestirdigi ” 2017 Kutlu Dogum” programi kapsaminda, New York Eyup Sultan Cami’nde program duzenlendi.

Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin yıl dönümü olarak her yıl nisan ayında çeşitli etkinliklerle kutlanan Kutlu Doğum Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt dışında da cesitli programlarla ve halkin yogun ilgisiyle kutlaniyor.

New York Eyup Sultan Cami’nde duzenlenen program Amerika Diyanet Merkez Cami Imam Hatibi Ali TOS’un Kuran tilaveti ile basladi. Din Isleri Yuksek Kurulu Uzmani Fatih KANCA’nin konusmasiyla devam eden programda, Eyup Sultan Cami Imam Hatibi Ibrahim Yavas mevlid-i serif ve ilahiler okudu.

Washington Din ve Sosyal Hizmetler Musaviri Dr. Yasar COLAK programda yaptigi konusmasinda bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın temasına vurgu yaparak, islam cografyasinda yasanan acilari dile getirdi. Ayni zamanda Dr. Colak, Turkiye’den binlerce kilometre uzakta yasayan vatandaslarin kutlu dogum programlari gibi degerli etkinliklerde biraraya gelmesinin onemine vurguladi.

Buyuk bir katilimla gerceklesen program, New York Din Hizmetleri Atese Vekili Adem SAKARYA’nin yaptigi dua ile sona erdi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *