Monday, November 19th, 2018

Amerika Birleşik Devletlerinde Mevlid Kandili Programı


ABD Mevlid-i Nebi Haftası Açılış programı 17 Kasım 2018 Cumartesi günü Amerika Diyanet Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan Türkiye’den konuşmacı olarak katıldı.

Programa Washington Din ve Sosyal Hizmetler Müşavir Vekili Fatih Kanca, New York Din Hizmetleri Ateşesi Sinan Dedeler, DCA Yönetim Kurulu üyeleri ile beraber ABD’de yaşayan Türkler katıldı.

Hafız Osman Şahin’in Kur’an tilavetiyle başlayan program, Müşavir Vekili Fatih KANCA’nın açılış konuşması, sinevizyon gösterimi ve DCA Hafta Sonu Dil, Tarih ve Kültür Okulu Öğrencilerinin performansları ile devam etti. Öğrenciler Peygamberimizden hadisler, ilahiler ve naatları izleyicilerin beğenisine sundu. Programda ayrıca 3 kişiye Destimal-i Şerif hediye edildi. Mevlid Kandili etkinliği Prof. Dr. Adnan Demircan’ın Hz. Peygamber ve Gençlik sohbeti ve Hafız Osman Şahin’in duasıyla sona erdi.

For English Mawlid al-Nabi Program, please click here.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *