Wednesday, March 20th, 2019

Mabed’ten Mektebe Eğitim Heryerde


Amerika Diyanet Merkezi ev sahipliğinde 15-17 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenen “Dini, Sosyal ve Kültürel İçerikli Eğitim Çalıştayı’nın Ana Teması “MABED’TEN MEKTEBE EĞİTİM HER YERDE” olarak belirlenmiştir.

16 Mart 2019 tarihinde düzenlenen Açılış Programı İstiklal Marşı ve Kur’an Tilaveti ile başladı. Ev sahipleri adına T.C. New York Din Hizmetleri Ataşesi Sayın Sinan Dedeler ve T.C. Washington Din Hizmetleri Müşavir V. Sayın Fatih Kanca’nın yaptıkları selamlama konuşmalarının ardından açılış programı T.C. Washington Büyükelçisi Sayın Serdar KILIÇ’ın hitapları ile sona erdi. Büyükelçi KILIÇ konuşmalarına Yeni Zelanda’da Cuma namazı sonrası meydana gelen Cami Saldırılarında hayatlarını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulunarak başladı. Yurtdışı faaliyetlerinde Diyanet teşkilatının öncü bir role sahip olduğunu ve din görevlilerinin çalışmalarının büyük önem arz ettiğini ifade etti. Yürütülmekte olan çalışmaların daha geniş toplum kesimlerine yaygınlaştırılması ve diğer Müslüman topluluk ve kurumlarla ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Din görevlilerine yapmış oldukları çalışmalarda başarılar diledi.


T.C. Washington Din Hizmetleri Müşavirliği ve New York Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgelerinden bay ve bayan din gönüllülerinin iştirak ettiği eğitim çalıştayı, farklı konuların masaya yatırıldığı 3. ana oturum, devamında gerçekleştirilen değerlendirme panelleri ve kapsamlı bir sonuç oturumu ile tamamlandı.

Program dâhilinde T.C. New York Eğitim Ataşesi Sayın Yurdagül AYDOĞAN kapsamlı bir sunum ve T.C. Washington Eğitim Müşaviri Sayın Salih ÇELİK eğitim çalışmalarına dair bir konferans verdiler.


Programın son gününde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Sayın Dr. Ekrem KELEŞ din gönüllülerine hitap ettiler. Konferanslarında Yurtdışı Din Hizmetlerinin manevi yönüne ve yapılan çalışmaların gelecek nesillerimiz için önemine vurgu yaptılar.

İlim ve gayretle pek çok zorlukların aşılarak hayırlı işlerin başarılabileceğini ve genç nesillere yapılacak yatırımların değerine işaret ettiler. Çalıştay akademisyen Ahmet Selim TEKELİOĞLU”nun “AMERİKA’DA İSLAM” konulu konferansı ile sona erdi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *