Thursday, March 17th, 2016

2016 Değerler Eğitimi Programı

30 Temmuz – 14 Ağustos 2016 ve 15 – 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında iki dönemde olmak üzere Bursa’da uygulanacaktır.


Yurtdışında yaşayan vatandaş, soydaş ve dindaşlarımızın çocuklarının dini, ahlaki ve milli kimliklerinin muhafazası, tarihi ve kültürel kökenleri ile buluşturulması, yaşadığı topluma uyum ve çevresini yorumlamada daha başarılı bireyler olmalarına katkı sağlamak amacıyla Başkanlığımızca ortaöğretim düzeyindeki gençlere yönelik olarak, ilgili ülkelerin tatil dönemleri dikkate alınarak ülkemizde “Değerler Eğitimi Programı” adıyla eğitim programlarının yapıldığı malumlarıdır. Söz konusu program ilgili ülkelerin yaz tatilleri dikkate alınarak, 30 Temmuz – 14 Ağustos 2016 ve 15 – 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında iki dönemde olmak üzere Bursa’da uygulanacaktır. Konu hakkında ortaya çıkan mütalaalarla birlikte söz konusu program hakkındaki uygulama esasları aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır.

1. Programa 13 – 17 yaşları arasında olan öğrencilerimiz kabul edilecektir.
2. Program 30 Temmuz – 14 Ağustos 2016 ve 15 – 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında iki dönem halinde 15’er günlük olmak üzere Bursa’da uygulanacaktır. Yeterli talep olması halinde 1 (bir) aylık(30 Temmuz – 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında) program da uygulanabilecektir.
3. Programa katılacak öğrenci sayısı yurt ve otellerin kapasiteleri ile sınırlı olacağından her ülke içinsınırlı bir kontenjan belirlenmiş ve ayrıntılı tablo halinde ekte sunulmuştur. Kontenjanındoldurulamaması durumunda fazla başvurunun olduğu diğer ülkelere ek kontenjan verilebilecektir.
4. Program içeriği ile öğrencilerin konaklayacağı yurt ve otellerin adres bilgileri kesin katılımcı listeleri belirlendikten sonra bildirilecektir.
5. Söz konusu program kapsamında gidiş-dönüş yol masrafları öğrenciye ait olacak, ayrıca eğitimöğretim, iaşe-ibate, kültürel, sosyal ve gezi gibi faaliyetlerde ortaya çıkan masraflarda kullanılmaküzere iki haftalık 250 Avro kayıt harcı alınacak olup, söz konusu kayıt harcının 150 Avro’lukkısmının öğrencilerce, 100 Avro’luk kısmının ise Yurtdışı Birlik ve Vakıflarca karşılanarak, katılımın arttırılmasının sağlanması düşünülmüştür. Bir aylık program için talep edilen kayıt ücreti400 Avro olup, 250 Avroluk kısmının öğrencilerce, geri kalan kısmının ise Yurtdışı Birlik ve Vakıflarca karşılanması düşünülmüştür. Kayıt harçlarının gönderileceği hesap numarası daha sonrabildirilecektir.
6. Programın duyurulması, programa katılacak olan öğrencilerin belirlenmesi, gerekli işlemlerin yapılması ve intikallerinin sağlanması konusunda koordinasyon her ülkedeki müşavirlik/ataşeliklerce sağlanacaktır.
7. Programa grup halinde gelecek olan öğrencilerin uçak biletlerini biran önce almaları Müşavirlik/ataşelikler koordinesinde sağlanacaktır.
8. Programa müşavirlik/ataşeliklerimizin koordinesinde grup halinde uçakla gelecek öğrencilerimizin İstanbul’dan Bursa’ya servislerle intikalleri Başkanlığımızca yapılacak, grup dışında gelen öğrencilerimizin Bursa’ya intikalleri velilerce sağlanacaktır. Ancak, grup dışında gelen öğrencilerin, Başkanlığımızca ayarlanacak servislerin kalkış saatlerine uygun olarak hazır bulunmaları durumunda, İstanbul’dan Bursa’ya intikalleri de sağlanabilecektir. Bu nedenle grup dışında kendi imkanlarıyla gelen öğrencilerin Başkanlığımızın sunduğu servis imkanını kullanma talebini önceden Müşavirlik/ataşeliklerimize bildirmesi gerekmektedir.
9. Öğrencilere ders vermek, yurtdışından grup halinde gelen öğrencilere refakat etmek, barındıkları binada gözetmenlik yapmak, ders dışı etkinlikler ve sosyal faaliyetlerde rehberlik yapmak üzere, program süresince yurtdışından özellikle Uluslararası İlahiyat Programı mezunu olup yurtdışında sözleşmeli din görevlisi olarak görev alanlardan olmak üzere, özellikle gençlerle vakit geçirmeyi seven ve onlarla uyum sağlayabilen personel Müşavirlik/Ataşeliklerimizce görevlendirilecektir. Ülke ve dönemlere göre ihtiyaç duyulan din görevlisi sayısı ekte sunulmuştur.
10. Görevlendirilecek personelin yol masrafları, kanuni harcırahları ve ders ücretleri bağlı bulundukları Başkanlık yurtdışı birimlerince karşılanacaktır. Söz konusu program ile ilgili, öğrencilerin belirlenmesi, grup halinde gelecek olan öğrencilerin uçak biletlerini biran önce almalarının sağlanması ve kesin katılımcı listelerinin konaklama yerlerinin ayarlanabilmesi için en geç 2 Mayıs 2016 tarihine kadar lütfen Ataşeliğimizle veya size en yakın Diyanet görevlimizle irtibata geçiniz.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *