Yaz Kur’an Kursu – Amerika Diyanet Merkezi 2020


Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 06/15/2020 - 08/13/2020
12:30 pm - 2:15 pm


Amerika Diyanet Merkezi Yaz Kur’an Kursu
KUZEY AMERİKA KURAN VE İSLAM DİNİ EGİTİM PROGRAMI


AMAÇ:
Amerika Diyanet Merkezi ve Kuzey Amerika’da görev yapmakta olan din görevlileri olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın, İslam Dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak çerçevesindeki sorumluluğunu gerçekleştirmek temel amacımızdır. Dinimiz İslam’a ciddi derecede yabancılaşma hissedildiği Amerika’da geleceğimizin garantisi olan çocuklarımıza ve gençlerimize Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgileri aktarmak; dinî, ahlakî değerlerimizi, millî ve kültürel mirasımızı tanıtmak oldukça önemlidir.   Çocuklarımızın ve gençlerimizin Müslüman kimliklerinin yerleşmesi ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi amacıyla Amerika Diyanet Merkezinde 7-19 yaş arası kız ve erkekler için Kur’an-ı Kerim, İtikat, Dini Bilgiler, Ahlak, Türkçe, Millî ve Kültürel Mirasımız ve Rehberlik derslerimiz okutulacaktır.


PROGRAMIN İŞLEYİŞİ:
Bütün derslerimiz ve seminerlerimiz, Amerika Diyanet Merkezi’mizden Zoom Programı kullanılarak haftanın dört günü 15’er kişilik online sınıflarda dersler halinde sunulacaktır. Hocalarımız evlerinden girdikleri program üzerinden tesbit edilen müfredat merkez alınarak işledikleri dersleri materyal ile zenginleştireceklerdir. İhtiyaç duyulması durumunda Türkçe bilmeyen ailelerin çocuklarına da İngilizce olarak dersler sunulacaktır..

Programın amacına uygun biçimde eğitimlerinde başarı kaydeden ve eğitimlerini tamamlayanlar öğrencilerimize sertifikaları online olarak Amerika Diyanet Merkezi tarafından verilecek ve ödül takdimleri öğrencilerin adreslerine gönderilecek ve programın  planlanan kapanışı yapılacaktır.


YAŞ GRUBU, ÜCRET ve KAYIT:
Programın hedef kitlesi 7-19 yaş aralığı erkek ve kız öğrencilerdir. 1 Öğrenci kayıt bedeli 100 dolardır. Kardeş indirimi her öğrenci için 50 dolardır. Program başvuru son günü 15 Haziran 2020.


PROGRAM UYGULAMA ZAMANI
Program COVID-19 süresi boyunca  2’şer aylık dönemler olarak planlanmıştır. Sürecin uzaması durumunda program için yeni bir dönem daha başlatılacak, bu durumda iki eğitim  dönemi arasında  2 hafta tatil yapılacaktır.


PROGRAM KORDİNATÖRLERİ:
Kur’an Eğitim: Nurullah Cebeci
İslam Din Eğitimi: Yakup Kansızoğlu
Kur’an ve İslam Eğitim (Bayanlar): Birsen Kapıcıoğlu
Türkçe ve Milli Kültür Mirası: Cihan Gültekin


PROGRAM HOCALARI:
Amerika Diyanet Merkezi ve tüm ABD Din Görevlilerine ilaveten ABD genelinden, Türkiye’den ve başka ülkelerden uluslararası misafir hocalar davet edilecektir.


Programa aşağıdaki form aracılığıyla kayıt olabilir, soru ve sorunlarınız için info@diyanetamerica.org adresine e-mail atabilirsiniz.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *